Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hazugságok felfeslett szöved
  2008-01-15 22:13:41, kedd
 
  A hazugságok felfeslett szövedéke 2: cenzúra a Fidesz.hu fórumán
Publicisztikák

2008.01.15.

,,Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék. Annakokáért a mit a sötétben mondtatok, a világosságban fog meghallatszani; és a mit fülbe sugtatok a rejtekházakban, azt a házak tetején fogják hirdetni." (Lukács Evangéliuma, 12,2-3)

A Lisszaboni Szerződés témájában nem nyilatkozó Fidesz és az ún. jobboldali főmédiák makacs hallgatása miatt kerestük annak alternatív módjait, miként érthesíthetnénk a Szerződés lényegéről és következményeiről a megtévesztés alatt álló Fidesz-választókat a Fidesz hivatalos honlapján, a fidesz.hu portálon. Így találtunk rá a fidesz.hu fórumán az ,,Összenő, ami összetartozik" című schengeni határok megszűnése felett örvendező fórumtémára, és a kiemelt helyen mintegy kiigazításra váró szemenszedett hazugságként díszelgő lisszaboni-schengeni örömódácskára: ,,Ma éjféltől nincsenek többé sorompók, határőrök, Magyarország és Európa nagy része között. Olyan szabadság áll helyre, amelyben száz éve nem volt részünk, és amelyre nagyon sokat vártunk. Azonban most örüljünk annak, hogy a schengeni határokon belül kerültünk, örüljünk annak, hogy a mindennapi életben mindenki úgy érezheti, hogy valóban Európa szívében vagyunk." (Sólyom László szavai)

Próbáltuk volna a Fideszes fórumozókat közvetlenül tájékoztatni az EU szívének rossz természetéről, amelynek közepébe belekerültünk, és hogy mit jelent valójában számunkra az az integrációs folyamat, amit a Fidesz ily örömmel üdvözöl. Az első átengedett üzeneteink után kapott kérdésekre azonban már nem volt alkalmunk válaszolni, mert azokat a moderátor rendre visszatartotta, mind a schengeni ,,topic"-on, mind a ,,Társalgó" kötetlen beszélgetési témákra kínált fórumán, és nem egyszer maga a moderátor válaszolta meg a kérdéseket helyettünk a maga pártos és kioktató módján. Miután észrevettük, hogy üzeneteinket rendre kicenzúrázzák, e hozzászólások beküldésének ismételt próbálkozásakor ezekről még moderálás előtti állapotukban - amikor az üzenet csupán virtuálisan és egyedül a küldő számára látható - pillanatképeket készítettünk, amelynek egyike e dokumentum végén látható. Ezek az üzenetek a Fidesz fórumán azóta sem jelentek meg publikus formában, mivel a Fidesz moderátora nem engedte át azokat, annak ellenére, hogy nem ütköznek a honlapon publikált moderálási kritériumok egyikébe sem.

Mivel az egyik hozzászóló - vagy egy álcázott moderátor? - azzal vágott vissza, hogy a kritika forrása nem autentikus, később a mindennél autentikusabb forrásból, a dán EP képviselőtől származó beszámolót próbáltuk közzé tenni mind az általános ,,Társalgó"-n illetve az ,,Összenő, ami összetartozik" című topic-on, amelyeket a Fidesz-moderátor mindkét helyen megtagadott publikálni. Így szólt (volna): ,,A Lisszaboni Szerződés körülményeiről egy beszámoló egy jelenlegi Európai Parlamenti képviselő tollából (!) olvasható a Független Újságírók (fusz.hu) fordításában:
,,Hogy elkerüljék a szerződés szakértői, különösképpen a kritikus szakértők általi olvasatát, a Tanács titkárságának köztisztviselői azt a megbízást kapták, hogy tegyék olyan bonyolulttá a szöveg érthetőségét, amennyire lehetséges. Törvény szerint a Lisszaboni Szerződés egy alkotmány, ami a tagállamok alkotmányai felett áll, de egy megtévesztő formában, hogy mindenki számára úgy tűnjék, mintha nem alkotmány lenne." Teljes szöveg: ,,Jens-Peter Bonde (MEP): Az EU állam születése a lisszaboni nap és a bűn jegyében" http://www.fusz.hu/node/7694“

Szintén ,,pillanatfelvételekkel" tudjuk bizonyítani, hogy a fidesz.hu moderátora e hozzászólások mellett minden egyéb lényeges információt következetesen bojkottált a fórumokon, többek között ezt is: ,,A Lisszaboni Szerződés témája azért kapcsolódik szorosan éppen a TB és az EÜ reformok témájához, ugyanis ez azt jelenti, hogy miután a Fidesz adómilliárdokból megnépszavaztat velünk bizonyos határozatokat, a népszavazások eredményét éppen a Lisszaboni Szerződés értelmében EU törvények fogják felülírni és ezeket a reformokat, vagy még embertelenebbeket fogja keresztülvinni a magyar nép akarata ellenére. Hisz Lisszabon értelmében nem a magyarság akarata lesz a döntő, hanem azé az országé (az Egyesült Európa országé) amelynek része lesz."

Eközben a Fidesz moderátora külön üzenetekben pártolta azokat a véleményeket, amelyek a választók tömeges média-agymosását megszokottnak és emiatt elfogadhatónak tartják, illetve amelyek ,,gumicsontnak" tekintik a Magyarország függetlenségét feladó nemzetközi alkotmányozó Lisszaboni Szerződés kérdéskörét.
Idézzük a Fidesz-honlapon a moderátor által támogatott állásfoglalást:
LLaci56: ,,...Hiszen az emberek 99%-a a Lisszaboni Szerződést nem fogja elolvasni és értelmezni, - különbenis megszokták, hogy a média majd megmondja, mit is kell erről gondolniuk. Én szeretem magam meghatározni, hogy miről, mit gondoljak, nekem senki ne mondja meg, hogy mi legyen a véleményem." ....Valamit bizonyítani talán egy kicsit bonyolultabb mint idézni egy külföldi lapban megjelent véleményt. De gumicsontnak így is jó. Bedobják nekünk, hogy a “FIDESZ is ratifikálta", - mi meg esszük... Addig sem foglalkozunk mással."

A pártoskodó Fidesz-cenzor (egyúttal ad-hoc Fidesz szóvivő) végül az alábbi üzenettel próbálta berekeszteni a Lisszaboni Szerződés további tárgyalását: ,,Tisztelt Hozzászólók! LLaci56 megállapítása teljesen helytálló. A liszaboni szerződés szövegének alapos ismerete nélkül nehéz ezt a vitát tovább folytatni. Így csak arra alkalmas, hogy félelmeket keltsen vagy elbizonytalanítson. Kérem, hogy maradjanak a továbbiakban a topic szűkebb témájánál. Amennyiben a Fidesz részéről megjelenik hivatalos álláspont a kérdésben, akkor természetesen újra aktuálissá válhat a beszélgetés egy új topicban."
(Ez a Fidesz-féle hivatalos ,,álláspont" azóta is a teljes csönd, azaz a közérdekű információk alkotmányellenes visszatartása, és egy erről szóló ,,topic" azóta sem létezik.)

Megjegyezzük, hogy az egyes hozzászólásra megengedett 1000 karakter keretein belül a fórumon alapos elemzésekre nincs lehetőség, csupán rövid részletek közlésére és a hosszabb anyagokhoz vezető internet címek megadására, és mi pontosan ezt tettük. Mivel állításaink alapjaként a szerződésből konkrét részleteket is idéztünk, küldött üzeneteink alapján a Fidesz moderátorának csak egy félelme lehetett, mégpedig az, hogy ismereteink e tárgyban túlságosan is alaposak.

A moderátor másik becsempészett állítólagos oka kiszerkesztésünkre az volt, hogy üzeneteink nem tartoznak a ,,topic" szűkebb témájához. Azonban a schengeni határok megnyitását tárgyalandó ,,topic", ,,Az összenő, ami össszetartozik" témájához ha valami szorosan kapcsolódik, akkor az a Lisszaboni Szerződés támája, kiváltképpen, mivel többek között azt próbáltuk megvitatni a többiekkel, hogy itt nem ,,a hozzánk tartozó dolgokhoz" növesztenek minket, hanem ellenségeinkhez. (n.b. Érdemes lenne megszámolni, hogy ugyanezen a topic-on hány olyan üzenet olvasható, amelyek még távolról sem kapcsolódnak a témához.) A témába nem tartozásra hivatkozással igazolni próbált moderáció azután végleg kardjába dőlt azáltal, hogy az egy témához kötött ,,topic"-on belül kicenzúrázott üzeneteket a moderátor ugyanúgy kicenzúrázta a kötetlen témájú ,,Társalgó" fórumon is, ahol ez a korlát természetesen elvileg sem érvényes.

A Fidesz hivatalos honlapjának moderátora nyilvánvalóan felső utasításra ezeket az igazság-lyukakat próbálja kétségbeesetten betömködni, de ezzel csak azt érte el, hogy pártja maradék hitelét is elásta.

A fórumon közzé tett agymosásra szánt számos művélemény közt azért itt-ott akadtunk őszinte és lényeglátó hozzászólásokra is, amelyek közül az alábbit érdemes kiemelni:

,,Szerintem a vita nem annyira a liszaboni szerződésről szólt, hanem a Fidesz "elvtelen" magatartásáról. A megjelent kommentárok itt-ott, szintén ezen a vonalon haladnak. Mivel ezzel kapcsolatban senki sem nyilatkozik, csupán találgatunk, és sajnos, bele-beleesünk abba a csapdába, amit az utóbbi években szépen kiépítettek a számunkra. Elveszett a bizalom, mindig a dolgok mögé akarunk látni, ami alapvetően a gondolkodás jele is lehet, de gyakrabban érzem azt, hogy valami ördögit keresünk mindenütt. Ellenünk van a világ! De nem látom ám pontosan, kik is vagyunk akkor mi? Van-e egy olyan közösség, aki valamilyen stabil, értékrend alapján megítél történéseket, vagy csak hitetlenek, gyanakvók, félelemben élők vannak ebben az országban? Éppen ezért alapvető hibának gondolom, hogy a Fidesz sem tartja fontosnak, hogy pl. ezt a szerződést és következményeit, illetve a párt döntésének rugóit világossá tegye legalább a támogatói számára."

Kapcsolódó anyagok és idézetek:



KÉP: http://www.fusz.hu/images/topic.jpg



,,FÚSZ-NIM: A hitelesség kampányában a nemzeti tábor az egyetlen esélyes"
http://www.fusz.hu/node/7747

,,Összenő, ami összetartozik"
http://www.fidesz.hu/index.php?Topik=1086

,,Társalgó, ,,Ez az a fórum, ahol kötetlenül lehet társalogni azokkal, akik szintúgy megosztanák gondolataikat másokkal."
http://www.fidesz.hu/index.php?Topik=1030

Fidesz: ,,A hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés"
,,Meggyőződésem azonban, hogy a legközelebbi országos választási kampány legfőbb kérdése a hitelesség lesz, és ekkor lesz jelentősége, hogy mi az Országgyűlésben az utolsó percig vitatkoztunk, minden érvünket elmondtuk a törvénnyel szemben; konzisztens álláspontot képviselünk, amit a kormánypártiak nem mondhatnak el magukról."
(http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=106374)

,,A már létező hazugságok számát sokszorozva hazudik az, aki a hazugságok képmutató cinkosa és aki akadályozza az igazság feltárását." (FÚSZ-NIM)

(FÚSZ-NIM)

Független Újságírók Szövetsége


http://fusz.hu/node/7748
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adómilliárdokból, alkotmányellenes, érthesíthetnénk, kétségbeesetten, megnépszavaztat, országgyűlésben, próbálkozásakor, köztisztviselői, hozzászólásokra, ellenségeinkhez, pillanatképeket, következményeit, kormánypártiak, következetesen, össszetartozik, rejtekházakban, függetlenségét, meghallatszani, állásfoglalást, keresztülvinni, elfogadhatónak, publicisztikák, visszatartotta, körülményeiről, magatartásáról, határozatokat, kampánykérdés, hozzászólások, szemenszedett, természetesen, becsempészett, kicenzúrázzák, összetartozik, autentikusabb, meggyőződésem, népszavazások, hazugságok felfeslett, sötétben mondtatok, házak tetején, megtévesztés alatt, kiemelt helyen, schengeni határokon, mindennapi életben, első átengedett, moderátor rendre, schengeni „, moderátor válaszolta, kérdéseket helyettünk, maga pártos, üzenet csupán, küldő számára, honlapon publikált, Lukács Evangéliuma, Lisszaboni Szerződés, Sólyom László, Európai Parlamenti, Független Újságírók, Jens-Peter Bonde, Hisz Lisszabon, Egyesült Európa, Lisszaboni Szerződést, Tisztelt Hozzászólók, Független Újságírók Szövetsége,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Ez a jó az alvásban.  Semmit ne higgy el  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Ahogy emelkedik a rezgés...  A fák lelke  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Környezetvédelem  Bella István: Zsoltár  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Semmit ne higgy el  A világnak égető szüksége van ...  A könnyek összegyűjtése  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A hét szűk esztendő  A Föld napja  Rögtön puha Mézes Krémes  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Pillangó  Jó éjszakát  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Bella István: Zsoltár  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Szent György nap  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Jó éjt  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Pocsai Piroska - NE SIESS! 
Bejegyzés Címkék
hazugságok felfeslett, sötétben mondtatok, házak tetején, megtévesztés alatt, kiemelt helyen, schengeni határokon, mindennapi életben, első átengedett, moderátor rendre, schengeni &#8222, moderátor válaszolta, kérdéseket helyettünk, maga pártos, üzenet csupán, küldő számára, honlapon publikált, egyik hozzászóló, álcázott moderátor, kritika forrása, mindennél autentikusabb, általános &#8222, jelenlegi Európai, szerződés szakértői, kritikus szakértők, megbízást kapták, szöveg érthetőségét, tagállamok alkotmányai, megtévesztő formában, népszavazások eredményét, magyarság akarata, választók tömeges, moderátor által, emberek 99%-a, média majd, kicsit bonyolultabb, külföldi lapban, pártoskodó Fidesz-cenzor, alábbi üzenettel, liszaboni szerződés, vitát tovább, topic szűkebb, teljes csönd, közérdekű információk, erről szóló, egyes hozzászólásra, fórumon alapos, hosszabb anyagokhoz, szerződésből konkrét, félelme lehetett, moderátor másik, schengeni határok, hozzánk tartozó, topic-on hány, moderátor ugyanúgy, kötetlen témájú, korlát természetesen, igazság-lyukakat próbálja, fórumon közzé, alábbit érdemes, liszaboni szerződésről, megjelent kommentárok, vonalon haladnak, utóbbi években, dolgok mögé, gondolkodás jele, olyan közösség, párt döntésének, támogatói számára, hitelesség kampányában, nemzeti tábor, egyetlen esélyes&#8221, hitelesség lesz, legközelebbi országos, utolsó percig, törvénnyel szemben, hazugságok képmutató, igazság feltárását, adómilliárdokból, alkotmányellenes, érthesíthetnénk, kétségbeesetten, megnépszavaztat, országgyűlésben, próbálkozásakor, köztisztviselői, hozzászólásokra, ellenségeinkhez, pillanatképeket, következményeit, kormánypártiak, következetesen, össszetartozik, rejtekházakban, függetlenségét, meghallatszani, állásfoglalást, keresztülvinni, elfogadhatónak, publicisztikák, visszatartotta, körülményeiről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.